אנחנו כבר יודעים שבני אדם וכלבים התפתחו ביחד במהלך תקופת זמן כך שהפכו להיות שותפים מעולים. מה שלא ידענו הוא שבני אדם כנראה העבירו את הכלבים 2 תהליכי ביות בזמנים שונים. לפי מחקר חדש מאוניברסיטת אוקספורד, כלבים אולי לא עברו מאזור אחד לאחר, אלא עברו תהליך ביות פעמיים באזורים שונים.
חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד השוו DNA של כלבים עתיקים ומודרנים ומצאו הבדל גנטי בין הכלבים של מזרח אסיה לבין הכלבים של מערב יורו-אסיה. המחקר אומר שהפיצול הגנטי כנראה לא הגיע מקבוצת גורים שהתפזרה בעולם עם הזמן, אלא מ2 קבוצות שונות לגמרי של כלבים.
הם מצאו את זה על ידי השוואתתDNA משרידים של כלב קבור בחפירת עתיקות באירלנד. השרידים היו בני 4800 שנה. מכיוון שהם ידעו בן כמה היה הכלב הזה, הם יכלו להשתמש בשינויים גנטיים בין דוריים כדי לנחש לפני כמה זמן נעשה הפיצול בין הכלבים המזרח אסיאתיים לבין היורו-אסיאתים. הייתה להם הפתעה כאשר המחקר שלהם גילה שהפיצול הגנטי קרה כבר כשהיו כלבים ב2 האזורים הגיאוגרפיים. זה אומר שמשהו אחר שיחק כאן תפקיד – כמו 2 מקרים שונים של ביות.
המחקר המקיף והרציני הזה הוא דבר גדול בעולם הכלבים מכיוון שזו הפעם הראשונה שמדענים מצאו אי פעם הוכחה לביות כפול אצל כלכלבים. אני מתכוון, הם לא היו לגמרי מופתעים – כלכלבים הם כל כך נהדרים, זו לא הפתעה שבני אדם בכל העולם רצו שהם יהיו הBFF שלהם. 🙂