מחקר חדש אולי ישנה לתמיד את הדרך שבה אנו מאמנים את הכלבים שלנו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

האם כלבים אוהבים?

שאל מאמני אג'יליטי אם הכלבים שלהם מרגישים את ההרגשה של אהבה, תקבל מייד מבטים מבולבלים של "בוודאי שהכלבים שלי מרגישים אהבה" הם יענו במהרה. המדע, עם זאת, איטי יותר בלענות על השאלה הזו ומחפש יותר הוכחות כדי לענות עליה.

מחקר חדש מתחיל להוכיח עם תוקף מדעי שכלבים אכן אוהבים. במהלך השנתיים האחרונות, מדען מוח בשם גרגורי ברנס באוניברסיטת אמורי חיפש תמונות MRI של מוחות כלבים במחקר שבו ניסה לגלות מה כלבים חושבים על בני אדם. הוא שחרר את הממצאים במאמר בעיתון הנחשב ה"ניו יורק טיימס". ב5 אוקטובור 2013.

מה הMRI גילה?

ברנס והעמיתים שלו סרקו מוחות של עשרות כלבים אשר הם אימנו להכנס למכשיר הMRI. הוא השתמש בתמריצים שונים כדי לראות כיצד מוחות הכלבים יגיבו. הממצאים שלו מראים שאזור במוח הנקרא caudate nucleus "נדלק" כאשר בני האדם "של" הכלבים חזרו לאחר פירוד קצר. זה אותו אזור במוח שנדלק כאשר בני אדם מרגישים אהבה.

במאמר שלו, אומר ברנס, "האפשרות לחוות רגשות חיוביים, כמו אהבה והקשרות, אומרים שכלבים הם יצורים חושיים "sentient beings" ברמה של ילדים קטנים. והאפשרות הזו אומרת שאנחנו צריכים לשנות את הדרך בה אנחנו מתייחסים לכלבים".

הסוג הזה של ניסוי MRI לעולם לא נעשה בעבר והאמינו שכלבים צריכים להיות מורדמים לפני שהם יכניסו את האף שלהם למכשיר הMRI הרעשני. זה עשה את המחקר הזה אפשרי. ברנס בדק את האפשרות לאמן 12 כלבים להכניס מרצון את הראש שלהם למכשיר לתקופות קצרות, כדי שהמוחות שלהם יוכלו להבדק בזמן שהם ערים.

במהלך מחקרי MRI, אנחנו לומדים יותר על כמה אנחנו דומים לחברינו ההולכים על ארבע. הרבה מזה הוא לא מפתיע עבור קהילת האג'יליטי. אנחנו יודעים כמה כלבים אוהבים אותנו כבר עשרות על גבי מאות שנים. מה שעלול להיות מעורר תדהמה הוא איך סוג המידע הזה משנה את הדרך בה אנחנו מאמנים את הכלבים שלנו.

האפשרויות החדשות יכולות לשנות את הדרך בה אנו מאלפים כלבים

בזמן שמחקרים אלה ממשיכים לשחרר מידע על החיים הרגשיים של הכלבים שלנו, הם משנים את הדרך שבה אנחנו מאמנים אותם. אני מאמין שאנו נתחיל לראות מעבר הרבה יותר רחב לכיוון האילוף החיובי, אפילו השיטות החיוביות שאנו משתמשים בהם כעת יכולות להיות שונות בצורה קיצונית בעוד כמה עשורים מהיום.

המחקרים האלה יכולים להוכיח לנו ששיטות אימון נוקשות כמו קולרים חשמליים נושאים עמם תג מחיר גבוהה יותר מאשר שהתומכים בהם מוכנים להמאין. אנו נתחיל לראות שכלבים – אשר מרגישים רגשות דומים לבני אדם לפי המחקר הממצאים הראשוניים במחקר של ברנס – סובלים יותר תחת שיטות אימון נוקשות מאשר היה נהוג לחשוב.

אני מאמין שהמחקרים האלה מגלים מה שהכלבים שלנו חושבים – שקולרים חשמליים צריכים להיות לא חוקיים. שיטות אחרות כמו קולרי חנק או צביטה יכולים גם להפוך להיות מודרים כאשר אנחנו מעכלים כמה הכלבים שלנו דומים לילדים קטנים בחווית ההרגשה שלהם.

זה יגרום לגל הלם בקהילת האילוף כלבים. העונשים שבהם אנחנו משתמשים כדי לגרום לכלבים שלנו להתנהג כראוי יעלו לדיון גדול ומחלוקת. בזמן שטכנולוגיות סריקה מוחית משתפרת עם השנים ואנחנו לומדים יותר ויותר על מה הכלבים שלנו מרגישים, אנחנו נהיה חייבים להתאים את שיטות האימון שלנו כדי לחפוף עם עם האמת הרגשית הזו. אנחנו יכולים בהחלט למצוא ששיטות ענישה נוכחיות הם בהחלט מתעללות בחברים הכלביים שלנו.

בצד החיובי, אנחנו גם נלמד שאילוף בשיטות חיוביות "מדליק" את האיזורים במוח של הכלבים ונותן תמריץ ותקשורת הרבה יותר טובים. המידע הזה יאפשר לנו לקדם את האילוף החיובי ולהפוך את התהליך להרבה יותר מהנה וחלק עבור הכלבים והנוהגים שלהם יחד. אנחנו יכולים גם לגלות מה שכרגע הוא לא ידוע, כמו שיטות חדשות להפוך את האילוף החיובי להרבה יותר עוצמתי מאשר הוא היום. פריצות הדרך האלו יכולים גם כן לעזור לאלה שעד היום השתמשו בשיטות ענישה נוקשות להרגיש נוח יותר לעזוב אותם מאחור עבור פריצות דרך חדשניות.

כלב האג'יליטי וסריקות הMRI

מה זה אומר עבור כלב אג'יליטי? אובחן, זה קשה להגיד בשלב זה. אבל אנחנו כבר יודעים ששימוש בשיטות אילוף נוקשות מאטות את הכלבים שלנו בספורט שנועד למהירות. כלבים אשר מאומנים בשיטות נוקשות מדי לאופי שלהם יאטו מכיוון שהם יזהרו יותר מדי מקבלת ענוש. עם שיטות פוטנציאליות חדשות, אנחנו יכולים ללמוד איך לתת לכלבים שלנו מוטיבציה ואפילו איך להנות יחד איתם במהלך מסלול האג'ליטי. אולי מתישהו בעתיד הרחוק, יהיה לנו מכשירים ניידים וזולים שיאפשרו לנו לראות כיצד המוח של הכלב שלנו "נדלק" בהתאם לתמריצים שאנו מציעים לו. זה יאפשר לנו בקלות למצוא את התמריץ ה"בדיוק נכון" עבור כל כלב בנפרד.

זה יהיה מרגש מאוד לצפות איך הטכנולוגיה החדשה הזו משנה את הדרך בה אנו חושבים על אילוף כליבם. אנחנו יכולים להיות בתחילת עידן חדש בתחום האילוף כלבים, משאירים מאחורה שיטות ישנות של "מה שלא הולך בכח הולך בעוד יותר כח"

בעתיד, מכשיר הMRI יראה כה"משחרר" של הכלבים.

עקבו אחרינו

הירשמו לרשימת התפוצה לקבל עדכונים

תרמו לנו!

תרמו לנו עכשיו על מנת לעשות דברים טובים

תעזרו לנו לעזור לכלבים שיעזרו לכם