הכלב שלך מסתכל עליך אבל האם הוא באמת רואה אותך? מדענים חושבים שכן
מחקר חדש שמבוצע באוניברסיטת Emory במחלקה לפסיכולוגיה מציע שכלבים מזהים פנים בדיוק כמו בני אדם וקופי אדם.
"כלבים הם כמובן יצורים חברותיים במיוחד", גרגורי ברנס, כותב בכיר ומדען מוח אומר, "אז זה הגיוני שהם יהיו מסוגלים לעבד פנים"
אבל יותר מזה, המדענים מצאו שהיכולת של כלבים לזהות פנים היא מולדת ולא נרכשת, מה שאומר שכלבים לא מקשרים פרצופים של בני אדם לאוכל לדוגמה. המדענים תיעדו שהתגובה העצבית שלהם לפרצופים לא הייתה קשורה למערכת העונג במוח, אלא יש הם אזור ספציפי לזה בtemporal cortex.
הנוכחות של האזור הזה, אשר החוקרים קראו לו ה DFA (dog face area), אולי יכול להסביר מדוע כלבים הם כל כך רגישים לבני אדם. מחקרים קודמים הראו שכלבים מסוגלים להרגיש קנאה ויודעים מתי מתייחסים לבעלים שלהם לא כראוי, מה שמציע שיש להם לפחות אינטואציה חברתית לא קטנה.
"כלבים משתפים פעולה וחיים יחד עם בני אדם אדם יותר מכל בעל חיים אחר," אומר דניאל דילקס, עוזר פרופסור באונירסיטת אמורי והכותב של המחקר אשר התפרסם בPeerJ. "האם סוציאלים בצורה יוצאת דופן, לא רק עם חברים אחרים בלהקה, אלא גם עם מינים אחרים. אם נבין יותר על קוגניציה כלבית ותפיסה נוכל לדעת יותר על הקוגניציה הסוציאלית והתפיסה הכללית שלהם".
8 כלבים נכללו במחקר ואומנו במשך חודשיים על ארבע לשכב ללא תזוזה וללא הרדמה במהלך בדיקות fMRI. בזמן שהם עברו סריקה, הראו להם תמונות וסרטונים עם פנים של בני אדם, כלבים, חפצים רגילים. שישה כלבים היו מסוגלים להתפקס על התמונות למשך יותר מ30 שניות (מספיק בשביל להספיק לתעד את הפעילות העצבית שלהם). אזור הDFA במוח הראה תגובה לסרטונים ותמונות עם בני אדם וכלבים יותר מאשר חפצים. מחקרים מעלים היפותזה שמדובר במיומנות שהיא תוצאה של אבולוציה קוגנטיבית.
המחקר הוא אחד מרבים אשר מראה כמה לכלבים יש במשותף עם בני אדם, במונחים של קוגניציה ויכולות חברתיות ומחזק את התחום המתפתח טיפול בעזרת כלבים